Κοκκινομάλλα υπό προυποθέσεις

κουρέματα-για-κοκκινομάλλεςΠάντα σας άρεσαν τα κόκκινα μαλλιά και αγαπημένη σας ηρωίδα ήταν η εκρηκτική Τζέσικα Ράμπιτ. Ωστόσο…πρόκειται για ένα χρώμα που ταιριάζει σε πολύ συγκεκριμένους τύπους γυναικών και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για να διατηρηθεί ζωηρό και λαμπερό.
Για να καταλάβετε αν σας ταιριάζει το κόκκινο χρώμα και να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές. Σύμφωνα με διάσημους κομμωτές, υπάρχει μια απόχρωση του κόκκινου που είναι ιδανική για κάθε γυναίκα. Ωστόσο, όσες έχουν επιδερμίδα με ροζ απόχρωση έχουν περισσότερες πιθανότητες να εντυπωσιάσουν ως κοκκινομάλλες.

Αντίθετα, η σταράτη επιδερμίδα κάνει το κόκκινο των μαλλιών να φαίνεται λιγότερο κολακευτικό. Επίσης, οι κόκκινες αποχρώσεις ταιριάζουν σε γυναίκες με αυτοπεποίθηση, που δεν φοβούνται να τραβήξουν τα βλέμματα και την προσοχή επάνω τους. Τέλος, η κόμη σας έχει περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσει φωτεινή κόκκινη απόχρωση, αν είναι καλά φροντισμένη. Αν πληροίτε τις παραπάνω προϋποθέσεις, τότε μπορείτε άφοβα να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας. Για να διατηρήσετε, όμως, το κόκκινο χρώμα σε καλή κατάσταση θα πρέπει να πλένετε τα μαλλιά σας όσο πιο σπάνια γίνεται (περίπου δύο φορές την εβδομάδα).

Ωστόσο, αν τα μαλλιά σας έχουν την τάση να λαδώνουν γρήγορα ή είναι πολύ λεπτά, καλό είναι να τα πλένετε μέρα παρά μέρα, ξεπλένοντάς τα με χλιαρό νερό. Επίσης, οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγετε τα σκληρά σαμπουάν, όπως αυτά που καταπολεμούν την πιτυρίδα, καθώς το χρώμα χάνει τη ζωντάνια του. Τέλος, οι κομμωτές προειδοποιούν ότι το κόκκινο χρώμα οξειδώνεται πιο γρήγορα από όλα τα άλλα, οπότε αν περνάτε πολλές ώρες σε εξωτερικούς χώρους, καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα προϊόν styling το οποίο να προστατεύει από τις ακτινοβολίες UV.