Η προστασία των μαλλιών σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα

προστασία-των-μαλλιών-σας-κατά-τη-διάρκεια-του-χειμώναΌταν ο καιρός έξω είναι πολύ άσχημος, τότε και τα μαλλιά σας περνάνε πολύ δύσκολα και αντιμετωπίζουν διαφόρων τύπων προβλήματα. Μέσα στην καρδιά του χειμώνα μπορεί να παρατηρήσετε τα άλλοτε υγιή μαλλιά σας να έχουν ψαλίδα, σπασίματα και να πετάνε. Τον χειμώνα ο αέρας μπορεί να είναι τελείως ξηρός, πράγμα που ξηραίνει και κάνει ζημιά στα μαλλιά. Ευτυχώς υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τα μαλλιά σας ακόμα και στον πολύ άσχημο χειμωνιάτικο καιρό. Οπότε προετοιμαστείτε και διαβάστε τα παρακάτω.

1) Λούστε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό και ενυδατικό σαμπουάν. Το πολύ ζεστό νερό έχει την τάση να ξεραίνει τα μαλλιά σας. Ακόμα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι δεν κάνει να λούζεστε κάθε μέρα. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά καλό θα είναι να λούζεστε κάθε 2-3 μέρες αλλιώς μπορεί να ξεράνετε τα μαλλιά σας.

2) Χρησιμοποιείστε κοντίσιονερ κάθε μέρα, ακόμα και αν δεν λούζεστε. Αφήστε το να κάτσει στα μαλλιά για λίγα λεπτά πριν το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αν περνάτε με τα δάχτυλα σας τα μαλλιά σας, και παρατηρήσετε ότι μένουν αρκετές ποσότητες τρίχας στο χέρι σας, τότε αντιμετωπίζετε απώλεια μαλλιών. Ανακατέψτε μια σκελίδα σκόρδο με το αγαπημένο σας κοντίσιονερ και περάστε τα μαλλιά σας κάθε μέρα. Αν έχετε πρόβλημα με τη μυρωδιά μπορείτε να πάρετε υποκατάστατα σκόρδου για να σταματήσετε την απώλεια μαλλιών.

3) Περάστε τα μαλλιά με κάποια θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης αμέσως μετά το μπάνιο σας. Επικεντρωθείτε στις άκρες των μαλλιών, που συχνά είναι τα πιο ξηρά σημεία των μαλλιών. Περάστε με χτένα οποιαδήποτε μπερδέματα . Ποτέ μα ποτέ μη χρησιμοποιήσετε βούρτσα στα μαλλιά όταν είναι υγρά. Μπορεί να σπάσουν εύκολα, γιατί είναι ευαίσθητα όταν είναι υγρά.

4) Βάλτε φαγητό στα μαλλιά σας! Μπορεί να σας ακούγετε περίεργο, αλλά το να φτιάχνετε μάσκες ενυδάτωσης από θρεπτικές τροφές μπορεί να βοηθήσουν τα μαλλιά σας, και να τα γλιτώσουν από το ενοχλητικό “πέταγμα” της τρίχας. Ανακατέψτε 1/3 μιας κούπας γάλα καρύδας ή απλού γιαουρτιού, μια μπανάνα ή ένα αβοκάντο, 2 κουταλιές του γλυκού μέλι και ένα αυγό. Απλώστε το το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το για 15 λεπτά, μετά ξεπλύνετε με κρύο νερό. Χρησιμοποιείστε αυτή τη συνταγή εβδομαδιαίως για να έχετε ενυδατωμένα και εύκολα διαχειρίσιμα μαλλιά.

5) Να ελέγχετε τα ρούχα που φοράτε. Τα σκληρά υφάσματα όπως το μαλλί, μπορεί να προκαλέσουν ψαλίδα και σπάσιμο της τρίχας. Την επόμενη φορά που θα πάρετε ένα καπέλο, ψάξτε κάποιο που θα έχει σατέν επικάλυψη από μέσα.

6) Προσπαθήστε να μην ακουμπάτε συνέχεια τα μαλλιά σας. Είναι πολύ δελεαστικό να περνάτε με τα χέρια σας τα μαλλιά όταν δεν “υπακούν”, αλλά είτε με τα χέρια είτε με χτένα αν τα περνάτε συνέχεια μπορεί να προκαλέσετε ζημιά, και ειδικά αν είναι παράλληλα και στεγνά. Χρησιμοποιείστε μια βούρτσα με φυσική τρίχα, και περάστε τα μόνο όταν είναι ανάγκη, και σταματήστε να παίζετε με τα μαλλιά σας χωρίς λόγο!