Διαλέξτε σωστά χτένισμα-κούρεμα

kourema-xtenisma

Βαρεθήκατε να μην σας βγαίνει το καινούριο σας χτένισμα ή κούρεμα;Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Το να διαλέξετε το σωστό στυλ για τα μαλλιά σας θα ανεβάσει την αυτοπεποίθηση σας κατακόρυφα. Η υφή, το χρώμα και το χτένισμα των μαλλιών σας, μπορεί να λειτουργήσουν υπέρ σας, ή κατά πολύ εναντίον σας. Για να αποφύγετε μια στιλιστική “καταστροφή”, κάντε την έρευνα σας προτού καταλήξετε σε οτιδήποτε, και θα βρείτε χτενίσματα που θα καταπλήξουν τους γύρω σας.

 

1) Ένα υπέροχο στυλ ξεκινάει με ένα σωστό κούρεμα. Διαλέξτε ένα κομμωτή που θα ακούσει τις ιδέες και τις προτάσεις σας, και γενικότερα κάποιον που μπορείτε να εμπιστευτείτε. Κανονίστε το ραντεβού σας και αφήστε άφθονο χρόνο, πριν κάνετε οτιδήποτε, για να ψάξετε στο που θα καταλήξετε. Το να μπείτε και να δείτε κάτι σε ένα παλιό περιοδικό, και σε χρόνο ρεκόρ να κάνετε αυτό το κούρεμα, είναι κάτι, που πιστέψτε με, θα το μετανιώσετε πολύ γρήγορα.

 

2) Όταν διαλέγετε κούρεμα, πρέπει να λάβετε υπόψιν σας τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Προχωρήστε σε διαφορετικά μήκη σε ένα κούρεμα, τα οποία κατάλληλα διαμοιρασμένα στο κεφάλι σας, θα τονίσουν τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου. Αποφύγετε να κάνετε κάτι το οποίο είναι στο ίδιο σχήμα με το πρόσωπο σας. Για παράδειγμα ένα στρόγγυλο καρέ δεν σας κολακεύει πολύ, εάν έχετε στρόγγυλο πρόσωπο, γιατί θα κάνει το σύνολο να φαίνεται ακόμα πιο στρόγγυλο.

 

3) Λάβετε υπόψιν σας την υφή των μαλλιών σας, γιατί παίζει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Μαλλιά με πλούσια παχιά τρίχα, ίσως είναι πιο δύσκολο να μεταμορφωθούν σε απαλές μπούκλες σε στυλ παραλίας, ενώ “φουντωτά” , σγουρά μαλλιά είναι δύσκολο να ισιώσουν. Γυναίκες με σγουρά μαλλιά καλό είναι να αποφεύγουν κοντά κουρέματα, γιατί τα σγουρά μαλλιά έχουν την τάση να “πετάνε” όταν δεν έχουν το έξτρα βάρος από τα μάκρος των μαλλιών να τα κρατάνε κάτω. Γυναίκες με ίσια μαλλιά μπορούνε να δώσουν όγκο με φιλάρισμα σε ένα κούρεμα οποιουδήποτε μήκους.

 

4) Η προσωπικότητα και ο τρόπος ζωής σας παίζει ρόλο στην επιτυχία ενός κουρέματος-χτενίσματος. Αν σας αρέσει να περνάτε αρκετή ώρα μπροστά στον καθρέπτη σας και να ασχολείστε αρκετά με τα μαλλιά σας, τότε ένα κοντό κούρεμα μπορεί να σας απογοητεύσει με τις περιορισμένες δυνατότητες στο styling. Στον αντίποδα τώρα, αν είστε άνθρωπος με περιορισμένο χρόνο, που δεν καίγεστε να ασχολείστε με τα μαλλιά σας όλη μέρα, και προτιμάτε να πιάνετε μια κοτσίδα και να φεύγετε από το σπίτι, ένα κούρεμα με εξεζητημένες μύτες-τσουλούφια-φράντζα που πέφτουν στο μέτωπο ίσως δεν σας ταιριάζει.

 

5) Δώστε βάση στο να βρείτε τρόπους περιποίησης του χτενίσματος-κουρέματος σας στο σπίτι. Αν δεν έχετε άνεση με εργαλεία όπως το σίδερο ισιώματος ή ψαλίδι για μπούκλες, κάντε όσο περισσότερες ερωτήσεις μπορείτε στον κομμωτή σας, και δώστε προσοχή στο τι κάνει. Ένα look με ελαφρύ κυματισμό στα μαλλιά μπορεί να είναι καλή λύση για γυναίκες με λεπτή τρίχα, αλλά χωρίς τα κατάλληλα προϊόντα και κάποιες βασικές τεχνικές, η προσπάθεια σας να το διατηρήσετε στο σπίτι θα είναι δύσκολη.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.