Αυξητική στήθους

Το 50% των επεμβάσεων στην Ευρώπη περιλαμβάνουν την αυξητική των μαστών. Οι λόγοι που μια γυναίκα μπορεί να φανερώνει μικρομαστία ποικίλλουν. Η επανειλημμένες εγκυμοσύνες, η απότομη απώλεια κιλών ή η κληρονομικότητα (εκ γενετής ασυμμετρία) είναι κάποιοι από αυτούς. Το αποτέλεσμα; Δυσαρμονικό σώμα που οδηγεί σε χαμηλή αυτοπεποίθηση για τη γυναικεία σεξουαλικότητα  και μειωμένη σεξουαλική απόλαυση.

Σήμερα με την εξέλιξη της πλαστικής χειρουργικής, μια μεγέθυνση στήθους είναι εφικτή ώστε κάθε γυναίκα να αποκτήσει το στήθος που ονειρεύεται κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι εγχειρίσεις αυξητικής στήθους πραγματοποιούνται με την πρόσθεση εμφυτευμάτων σιλικόνης, τα οποία τοποθετούνται στην εσωτερική πλευρά των μαστών. Η μέθοδος αυτή θεωρείται ασφαλέστερη και εγγυάται άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Μαζί με την αυξητική στήθους είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί και η ανόρθωση του ανάλογα με την σωματική ανάγκη και ιδιαιτερότητα κάθε γυναίκας.

Οι γυναίκες που μπορούν να πραγματοποιήσουν χειρουργική επέμβαση αυξητικής στήθους μπορούν να είναι από 18 μέχρι 50 ετών. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις η αυξητική στήθους πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και συνήθως συνιστάται ολική νάρκωση εφόσον η μέση χρονική διάρκεια της επέμβασης κυμαίνεται από πενήντα λεπτά μέχρι μιάμιση ώρα. Το κόστος της επέμβασης αυξητικής στήθους διαφοροποιείται ανάλογα με την περίπτωση.

Σε ότι αφορά στην αποκατάσταση των ασθενών, είναι απαραίτητο να νοσηλευτούν για τουλάχιστον μια νύχτα στην κλινική και να φορέσουν ειδικό στηθόδεσμο για δυο μέρες. Μετά από περίπου δέκα ημέρες είναι δυνατόν να αφαιρεθούν τα ράμματα και συνιστάται απαραιτήτως  ιατρική παρακολούθηση κάθε εβδομάδα για το πρώτο εξάμηνο μετά την επέμβαση αυξητικής στήθους. Ενδείκνυται οι ασθενείς να λάβουν θεραπευτικό μασάζ μέσα στην πρώτη εβδομάδα της επέμβασης.

Χρήσιμες συμβουλές:

  • Να είστε προσεκτικές στην επιλογή του μεγέθους καθώς και του σχήματος του εμφυτεύματος να ταιριάζει στις αναλογίες σας.
  • Κατά τη διάρκεια της μετεγχειρητικής περιόδου θα πρέπει να φοράτε το σωστό μέγεθος του ειδικού στηθόδεσμου για τουλάχιστον δύο μήνες.
  • Βοηθείστε στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος σας διακόπτοντας το κάπνισμα μερικούς μήνες πριν την επέμβαση.
  • Επιλέξτε έναν έμπειρο ιατρό με ειδικότητα στην πλαστική χειρουργική που να εφαρμόζει σύγχρονες και υψηλές μεθόδους στην αυξητική στήθους ώστε να νιώθετε σιγουριά και ασφάλεια.
  • Επιδιώξτε συχνή επικοινωνία με τον πλαστικό χειρούργο σας πριν και μετά την επέμβαση για τυχόν επιπλοκές.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.